V NOVO ŠOLSKO/ŠTUDIJSKO LETO 2017/2018 Z ENOTNO VOZOVNICO

Novica

Ministrstvo za infrastrukturo (MzI) je septembra lani uvedlo subvencionirano enotno vozovnico integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) ter s tem dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih omogočilo dostopnejši in časovno ugodnejši javni prevoz na relaciji med domom in šolo. Letos pa skupaj z Ministrstvom za javno upravo (MJU) in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) uvajamo storitev e-vloge, ki bo omogočila upravičencem, da oddajo vlogo in pridobijo enotno subvencionirano vozovnico prek spleta in s tem skrajšajo čakanje v vrstah na prodajnih mestih prevoznikov.
 
V nekaj korakih do enotne vozovnice IJPP prek spleta:
 
1. Če še nimaš digitalnega potrdila, greš z osebnim dokumentom na najbližjo upravno enoto, kjer oddaš vlogo za pridobitev brezplačnega digitalnega potrdila. V nekaj dneh prejmeš po fizični in elektronski pošti kode za prevzem.
 
2. Z digitalnim potrdilom (v imenu mladoletnih oseb lahko to storijo starši oz. zakoniti zastopniki, ki imajo digitalno potrdilo) izpolniš e-vlogo za enotno vozovnico, ki bo od 21. avgusta 2017 objavljena na portalu eUprava, povezava na vlogo pa je tudi na naši spletni strani, prav tako na spletni strani Ministrstva za javno upravoMinistrstva za izobraževanje, znanost in šport in na prodajnih mestih prevoznikov in na http://subvencije.ijpp.si/portal/811/.
 
3. V predal Moja eUprava boš prejel potrdilo o oddaji in odobritvi vloge ter šifro, s katero lahko prek spleta kupiš vozovnico pri treh izvajalcih subvencioniranih prevozov: Avrigo Nova Gorica in Izletnik Celje
   Če že imaš elektronsko kartico, se bo enotna vozovnica avtomatsko naložila ob prvi uporabi na mobilnem terminalu IJPP.
   Če enotno vozovnico kupuješ prvič, jo fizično prevzameš na prodajnih mestih prevoznikov. Seznam prodajnih mest je objavljen na portalu.

Vse informacije o subvencioniranih vozovnicah so na voljo na telefonski številki 080 4577.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:
 
Če že imam digitalno potrdilo za uporabo npr. bančnih storitev, ali to zadošča?
Za registracijo in uporabo storitev na portalu eUprava lahko uporabiš digitalna potrdila sigen-ca, nlb, postar-ca in halcom.
 
Kako izpolnim e-vlogo?
Vpišeš razdaljo med bivališčem in lokacijo izobraževanja ter izbereš najbližje oziroma najprimernejše vstopno in izstopno postajališče. Podatki o tebi, tvojem naslovu stalnega in začasnega bivališča, podatki o izvajalcu vzgojno-izobraževalnega/študijskega programa, na katerega si vpisan, in podatki o statusu se bodo avtomatsko prenesli iz uradnih evidenc.
 
Ko izpolnim elektronsko vlogo, koliko časa traja, da dobim odgovor o statusu oddane vloge? 
Odgovor boš prejel v nekaj minutah.
 
Kako dolgo traja celoten postopek pridobitve enotne vozovnice IJPP, od oddaje e-vloge do prejema vozovnice?
Če že imaš elektronsko kartico IJPP, boš vse postopke oddaje vloge in plačila vozovnice opravil prek spleta v 15 do 20 minutah.
 
Če še nimaš elektronske kartice IJPP, jo dobiš na prodajnih mestih prevoznikov.
 
Kako dolgo bo možen spletni nakup?
Za spletni nakup ni omejitev.
 
Kje lahko opravim spletno plačilo?
Prek spletnih strani treh ponudnikov: LPP Ljubljana, Avrigo Nova Gorica in Izletnik Celje.
 
Če ne želim spletnega naročila in plačila vozovnice, ali lahko oboje še vedno uredim fizično na prodajnem mestu?
V šolskem letu 2017/2018 boš lahko vozovnico kupil tudi na prodajnih mestih z oddajo pisne vloge z vsemi potrebnimi dokazili.
 
Ali lahko izvedem samo spletno oddajo vloge, plačilo in prevzem vozovnice pa izvedem na prodajnem mestu?
Lahko.
 
Kdo ne more izpolniti e-vloge?
E-vloge ne more izpolniti in oddati tisti, ki nima digitalnega potrdila. Neustrezne vloge na podlagi zakonskih določb za področje subvencioniranih prevozov bodo tekom kontrol zalednega informacijskega sistema ministrstva zavrnjene.
 
Kakšne bodo cene vozovnic?
Cene ostajajo enake kot lani.
 
Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)


Pojasnilo glede brezplačnih vozovnic v poletnem času

Novica

Vezano na obvestilo št.: ID864 posredujemo spodnja pojasnila glede brezplačnih vozovnic v poletnem času:

Zakon o prevozih v cestnem prometu zagotavlja upravičencem (dijakom študentom in udeležencem izobraževanja odraslih) pravico do  subvencionirane vozovnice v času izvajanja obveznega šolskega ozrioma študijskega programa. Pravica do subvencionirane vozovnice omogoča enakopraven dostop do izobraževanja za vse upravičence, ne glede na oddaljenost od izobraževalne ustanove. Zakon določa obdobje koriščenja subencioniranega prevoza za posamezen tip upravičenca. Dijaki in udeleženci izobraževanja odraslih lahko opraviljo nakup subvencionirane vozovnice od 1. septembra do 30. junija, študenti pa od 1. oktobra do 30. junija. Študentje imajo  v obdobjih od 1. do 30. septembra in od 1. do 31. julija možnost nakupa subvencioniranih vozovnic za 10 voženj na mesec.

Za spodbujanje uporabe javnega prevoza je MZI skupaj s prevozniki ponudil posebno ugodnost za upravičence, ki so v tekočen šolskem/študijskem letu opravili nakup  letne , dveh polletnih ali 10 mesečnih subvencioniranih vozovnic. Dodatna ugodnost se vsem, ki izpolnjujejo navedene pogoje ob validaciji avtomatsko naloži na elektronsko IJPP kartico. Dodatna ugodnost za upravičence se preverja avtomatizirano in je vezana tudi na druge splošne pogoje uporabe vozovnice.

Vsem, ki so imeli težave pri prenosu ugodnosti na IJPP kartico, se opravičujemo in želimo, da bi še naprej nemoteno uporabljali javni prevoz.

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)


Znani so nagrajenci nagradne igre V študijsko leto z novo subvencionirano vozovnico IJPP

Novica

Tudi nagradna igra V študijsko leto z novo subvencionirano vozovnico IJPP je zaključena.
V sredo, 5.10.2016, je skladno s pravili in pogoji nagradne igre potekalo žrebanje.

Prvo nagrado, Samsung tablični računalnik, prejme: Anja Duh

Zipline doživetje v Planici za dve osebi prejmejo:
Domen Bertoncelj
Urška Poljšak
Luka Ribič
Nastja Lazanski
Monika Jesih

Srečni nagrajenci bodo obveščeni preko e-poštnih naslovov, ki so jih oddali ob izpolnjevanju spletnih vlog in prijavi na nagradno igro.
Vsem udeležencem nagradne igre se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje in jim želimo uspešen začetek študijskega leta.

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)


Uporaba subvencionirane vozovnice IJPP v mesecu septembru

Novica

Spoštovani,

Vse uporabnike subvencionirane vozovnice IJPP obveščamo, da ste si z nakupom vozovnice zagotovili vožnjo na relaciji od doma do šole. V primeru, da sistem vaše validacije ob vstopu ne sprejme, ste še naprej upravičeni do vožnje, brez dodatnega zaračunavanja storitev enkratnega prevoza s strani prevoznika. Če do nepravilnosti pride, nas o tem obvestite preko portala Subvencije IJPP ali na mzi.ijpp-info@gov.si.

Za potrebe vzpostavitve stabilnega sistema prodaje in validiranja subvencioniranih vozovnic se vzporedno z izvedbo projekta na tehničnem nivoju vsakodnevno uvajajo določene posodobitve produkcijskega sistema. Zato se v praksi pri validaciji vozovnic na posameznih relacijah, predvsem tistih, ki so povezane s prestopnimi postajami, ob uporabi vozovnice pri različnih prevoznikih (avtobus/vlak) pojavljajo določene tehnične omejitve. Ministrstvo za infrastrukturo bo predvidoma do konca prihodnjega tedna vzpostavilo operativen in stabilen sistem IJPP, ki bo omogočal polno funkcionalnost pri uporabi izdane vozovnice.

Sistem IJPP je v mesecu septembru še v fazi pilotnega izvajanja, zato prosimo za razumevanje.

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)


Kdo prejme nagrado V šolsko leto z novo subvencionirano vozovnico IJPP

Novica

Nagradna igra V šolsko leto z novo subvencionirano vozovnico IJPP je zaključena.
V sredo, 7.9.2016, je skladno s pravili in pogoji nagradne igre potekalo žrebanje.

Prvo nagrado, Samsung tablični računalnik, prejme: Uroš Horvat

Zipline doživetje za dve osebi prejmejo:
Nika Kurnik
Klara Simčič
Zalka Leskovar
Lara Pirih
Luka Pesjak

Srečni nagrajenci bodo obveščeni preko e-poštnih naslovov, ki so jih oddali ob izpolnjevanju spletnih vlog in prijavi na nagradno igro.
Vsem udeležencem nagradne igre se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje!
Želimo vam uspešen začetek šolskega leta.

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)


Predprodaja subvencioniranih vozovnic za študente v oktobru 2016

Novica

Obveščamo vas, da bo sprejem vlog in predprodaja subvencioniranih vozovnic za študente v oktobru 2016, možna od 21.9.2016 dalje na vseh prodajnih mestih IJPP.

Ob tem vas prosimo, da pred obiskom na prodajnem mestu svojo vlogo vnesete tudi v spletno aplikacijo, ki je dosegljiva na povezavi http://91.209.49.136/Web_vloga/Default.aspx. S tem boste omogočili, da se celoten postopek sprejema vloge in izdaje vozovnice izvede bistveno hitreje.      

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (1)

  • Ministrstvo za infrastrukturo sreda, 02 avgust 2017

    Obveščamo vas. da zgoraj naveden način oddaje vlog preko spletne aplikacije za šolsko/študijsko leto 2017/18 ni več mogoč. Oddaja elektronske vloge za novo šolsko/študijsko leto bo možna preko portala eUprava. Lep pozdrav, Ekipa subvencij


KOMENTARJI (0)


Informacije o nakupu subvencionirane vozovnice IJPP do 4.9.2016

Novica

Ministrstvo za infrastrukturo s 1.9.2016 uvaja enotno vozovnico. Prvi produkt enotne vozovnice predstavlja subvencionirana vozovnica IJPP za dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih na podlagi katere lahko upravičenci na relaciji med domom in šolo poljubno izbirajo prevoznika in čas prevoza, za isto ceno kot lansko leto.
Projekt enotne vozovnice je iz upravljavskega, tehnološkega, organizacijskega in časovnega vidika izvedbe zelo zahteven projekt. 

Vse dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih, ki jim do 1.9.2016 subvencionirana vozovnica IJPP ne bo izdana, bo izbrani prevoznik, ki izvaja medkrajevni javni linijski prevoz potnikov, izdal brezplačno listno vozovnico za enkratno vožnjo
  
V primerih, kjer bi izdaja listne vozovnice za enkratno vožnjo povzročila večje zamude avtobusov, nadomesti enkratno listno vozovnico izpolnjena vloga za izdajo subvencionirane vozovnice. Za uporabnike mestnega in železniškega prevoza  potnikov (LPP, Marprom in Slovenske železnice potniški promet) do 4.9.2016  enkratno listno vozovnico nadomestiizpolnjena vloga za izdajo subvencionirane vozovnice

Tudi po 4.9. 2016 je seveda še naprej mogoče urediti vlogo za izdaje subvencionirane vozovnice in kupiti vozovnico IJPP. 

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)


V šolsko leto z novo subvencionirano vozovnico IJPP

Novica

V ponedeljek, 29. avgusta 2016 se za dijake in udeležence izobraževanja odraslih prične predprodaja subvencioniranih vozovnic za šolsko leto 2016/2017, za študente pa predprodaja subvencioniranih vozovnic za 10 voženj na mesec za mesec september za šolsko leto 2015/2016.
 
V okviru uvedbe projekta integrirani javni potniški promet (IJPP)  bodo lahko upravičenci od 1.9.2016 naprej za namene potovanja v šolo in nazaj uporabljali enotno subvencionirano vozovnico IJPP.
 
Vlagatelji morajo za pridobitev subvencionirane vozovnice IJPP predložiti Vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Do 31.10.2016 se lahko uporablja obstoječi obrazec vloge, kasneje pa bo veljal le nov obrazec, ki bo prilagojen IJPP (nov obrazec je objavljen na tem portalu). Za hitrejši postopek izdaje vozovnice na prodajnem mestu priporočamo izpolnitev spletne vloge. Povezava do spletne vloge, ki je delujoča od 24.8.2016 naprej, je http://91.209.49.136/Web_vloga/Default.aspx. Vlagatelj na prodajnem mestu prevoznika za hitrejši postopek lahko predloži izpis spletne vloge, ki je podpisan in potrjen s strani izobraževalne ustanove ali pa predloži podpisano in potrjeno vlogo in dodatno izpis spletne vloge (v obeh primerih lahko namesto potrditve statusa na vlogi s strani izobraževalne ustanove vlagatelj priloži potrdilo o šolanju). Predlagamo, da vlagatelj podpisano in potrjeno vlogo prinese k prevozniku, kjer je že preteklo leto oddal vlogo oziroma na prodajno mesto tistega prevoznika, ki bo opravil pretežni del prevoza.

Pri izpolnjevanju vloge se v polje z nazivom prevoznika za vse relacije vpiše prevoznik »IJPP«, v polje relacija pa vlagatelj vpiše uradno ime postaje ali postajališča, ki je najbližje vlagateljevemu bivališču in ustanovi, v kateri se vlagatelj izobražuje; vpiše se celotna relacija ne glede na prevoznika in morebitno prestopanje. Uraden naziv najbližje postaje ali postajališča vlagatelji predhodno preverijo na Portalu IJPP (http://test.jpp.si). V primeru izdaje kombinirane vozovnice vlagatelj poleg medkrajevne relacije na vlogo vpiše tudi vse potrebne relacije za mestni promet (Ljubljana, Maribor, Kranj, Koper, Novo mesto, Jesenice, Murska Sobota).
 
Ključne novosti subvencionirane vozovnice IJPP so naslednje:
  • Nova subvencionirana vozovnica IJPP je enotna elektronska vozovnica, ki jo lahko upravičenec uporablja za prevoz z vlakom, medkrajevnim avtobusom in tudi z mestnim avtobusom v Ljubljani in Mariboru. Subvencionirana vozovnica IJPP uporabniku omogoča vsakodnevno prosto izbiro javnega linijskega prevoza za medkrajevno relacijo  navedeno na vlogi.
  • V kolikor vlagatelj potrebuje potovanja z mestnim prometom zunaj navedene medkrajevne relacije, mora kupiti kombinirano vozovnico, ki poleg medkrajevne relacije, obsega še ustrezne mestne promete.
  • Subvencionirana vozovnica za uporabo mestnega prometa v Kranju, Kopru, Novem mestu, na Jesenicah  in v Murski Soboti, še ni produkt IJPP, zato jo lahko upravičenci pridobijo le na prodajnem mestu prevoznika v tem mestnem prometu in se  uporablja izključno na vozilih tega prevoznika;
  • Vozovnica IJPP (medkrajevne relacije ter mestni promet Ljubljana in Maribor) bo naložena na novo brezstično čip kartico IJPP, ki jo uporabniki ob nakupu vozovnice IJPP prejmejo brezplačno na prodajnem mestu prevoznika.  Vsi prevozniki ne bodo izdajali subvencioniranih vozovnic IJPP na vseh svojih prodajnih mestih, zato je pred nakupom subvencionirane vozovnice IJPP s strani vlagatelja potrebno preveriti seznam prodajnih mest (podan v prilogi),  kjer bo omogočen nakup subvencioniranih vozovnic IJPP.

Cene subvencioniranih vozovnic IJPP ostajajo enake kot v šolskem/študijskem letu 2015/16.
 

KOMENTARJI (1)

  • Ministrstvo za infrastrukturo sreda, 02 avgust 2017

    Obveščamo vas. da zgoraj naveden način oddaje vlog preko spletne aplikacije za šolsko/študijsko leto 2017/18 ni več mogoč. Oddaja elektronske vloge za novo šolsko/študijsko leto bo možna preko portala eUprava. Lep pozdrav, Ekipa subvencij


KOMENTARJI (0)


Upravičenci do brezplačnih šolskih mesečnih vozovnic v juliju in avgustu (obvestilo LPP)

Novica

Ljubljana, 17. junij 2014 – V sredini maja letos je Svet ustanoviteljev na skupščini JHL potrdil predlog LPP, da lahko dijaki in študentje z nakupom junijske šolske mesečne vozovnice (1, 2 in 3) za mestni potniški promet pridobijo tudi brezplačni vozovnici za julij in avgust. Brezplačne vozovnice pa lahko konec leta dijaki in študenti pridobijo tudi na osnovi določil ministrstva v povezavi s subvencioniranimi šolskimi mesečnimi vozovnicami, ki so pričela veljati že na začetku šolskega leta 2013/2014.

Prodaja junijskih šolskih mesečnih vozovnic je v polnem teku in bo potekala le še do 20. junija, zato pozivamo dijake in študente, naj ne zamudijo roka za nakup junijskih šolskih mesečnih vozovnic, ki jim zagotavljajo brezplačno vožnjo tudi julija in avgusta. Po navedenem datumu bo možno kupiti julijsko šolsko mesečno vozovnico, ki pa bo omogočala brezplačno vožnjo samo avgusta.

V skladu z določili subvencioniranih šolskih mesečnih vozovnic pa obveščamo, da so upravičenci, ki so v šolskem letu 2013/2014 kupili vozovnice za celotno šolsko leto (študenti za 9 mesecev, dijaki in udeleženci izobraževanja odraslih pa za 10 mesecev) upravičeni do istovrstnih brezplačnih mesečnih vozovnic na enaki relaciji za meseca julij in avgust, upravičenci, ki so izvedli nakup polletne vozovnice pa so upravičeni do ene istovrstne brezplačne mesečne vozovnice na enaki relaciji v mesecu juliju ali avgustu. Upravičenci za mestni in medkrajevni prevoz LPP, lahko pričnejo prevzemati veljavne brezplačne vozovnice za julij in avgust od 1. julija dalje na urbanomatih oziroma izbranih prodajnih mestih LPP.

Izbrana prodajna mesta za prevzem brezplačnih vozovnic oziroma zapis brezplačne šolske mesečne vozovnice na urbano so poleg urbanomatov še Potniški center LPP (Slovenska cesta 56 v Ljubljani), Avtobusna postaja v Ljubljani, turistična agencija PAV d.o.o na Vrhniki, turistična agencija NAKLO d.o.o. v Logatcu ter študentski servis v Grosupljem (poleg banke LON). 


 

KOMENTARJI (0)


KOMENTARJI (0)


1-12 od 32 objav