Spletna oddaja vloge za izdajo subvencionirane vozovnice za študente

Novica

Pozdravljeni,

na portalu eUprava (https://e-uprava.gov.si/podrocja/izobrazevanje-kultura/visoka-in-visja-sola/subvencionirana-vozovnica.html) lahko študenti uredijo subvencionirano vozovnico v javnem linijskem avtobusnem, železniškem in mestnem prometu. Na eUpravi z e-identiteto oddajo vlogo in izvedejo spletni nakup vozovnice. Po oddaji elektronske vloge, takoj prejmejo odločitev in za relacije na potrjeni vlogi, nadaljujejo s spletnim nakupom vozovnice.

Vlogo oddajo vsi, ki prvič zaprosijo za subvencionirano vozovnico in tisti , ki želijo podaljšati veljavnost vloge iz preteklega študijskega leta.

Ministrstvo za infrastrukturo je zagotovilo za vse dijake in študente, ki zaradi ukrepov COVID 19 niso mogli uporabljati javnega prevoza potnikov, zapis neizkoriščene vrednosti vozovnic na kartici IJPP. To vrednost lahko izkoristijo ob nakupu vozovnice za novo študijsko leto. Omogočen je tudi spletni nakup subvencionirane vozovnice z upoštevanjem neizkoriščene vrednosti vozovnice iz preteklega študijskega leta.

Da bi zmanjšali nevarnost okužb s COVID 19, prosimo vse upravičence do subvencionirane vozovnice, da vlogo in vozovnice za novo študijsko leto v celoti uredijo preko spleta.

Upravičenci, ki vrednosti na kartici IJPP ne bodo izkoristili, bodo lahko od 1.11. 2020 na podlagi pisne zahteve prejeli izplačilo sredstev oziroma nakazilo na njihov tekoči račun. Pisna zahteva se skupaj s priloženim originalnim računom vloži na prodajnem mestu pri prevozniku , pri katerem je bila vozovnica kupljena.

Lep pozdrav,

Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)