INFORMACIJA O PODALJŠANJU VELJAVNOSTI SUBVENCIONIRANIH VOZOVNIC

Novica

Javni potniški promet se ponovno izvaja od 11.5. 2020 dalje, zato je minister, pristojen za promet, dne 8.5.2020, izdal sklep o podaljšanju veljavnosti enotnih vozovnic, ki je dostopen na povezavi: https://www.gov.si/novice/2020-05-08-avtomaticno-podaljsanje-veljavnosti-terminskih-vozovnic-ijpp/

1. Uporabniki mesečnih subvencioniranih vozovnic za dijake in študente, ki so bile veljavne v mesecu marcu 2020

Veljavnost vseh mesečnih subvencioniranih vozovnic se podaljša od 18. maja 2020 do 30 junija 2020. Imetniki mesečne subvencionirane vozovnice za mesec marec, ki bodo maja ali junija 2020 uporabili vozovnico, bodo izkoristili vse pravice iz nakupa te vozovnice. V kolikor vozovnice ne bodo uporabili, bodo za neizkoriščeno marčevsko vozovnico dobili dobroimetje v višini 50 % kupnine.

2. Uporabniki polletnih in letnih subvencioniranih vozovnic za dijake in študente, ki so bile veljavne v mesecu marcu 2020

Vsi imetniki subvencioniranih polletnih in letnih vozovnic bodo za obdobje od 16. marca do 11. maja 2020, ko niso mogli uporabljati javnega prevoza dobili dobroimetje na svoje kartice. Tisti upravičenci, ki v mesecu maju in juniju ne potrebujejo javnega prevoza in ne bodo uporabili svoje vozovnice, bodo dobili dobroimetje za polovico kupnine za mesec marec in ustrezen delež kupnine za mesec april, maj in junij.

Primer za letno dijaško vozovnico za relacijo do 60 km: vozovnica velja 10 mesecev, upravičenec je zanjo plačal 200 evrov. Vračilo upošteva 20 evrov dobropisa za mesec april, maj in junij in 10 evrov za mesec marec. V tem primeru bo na kartico naložen dobropis v vrednosti 70 evrov.

Imetniki polletne ali letne subvencionirane vozovnice, veljavne v mesecih marec, april, maj in junij, bodo lahko maja ali junija 2020 vozovnico uporabljali. Vendar, v primeru uporabe vozovnice (validacije) na prevoznem sredstvu, se bo štelo, da so izkoristili pravico do dobroimetja iz vozovnice za obdobje, v katerem se bodo validirali. 

Imetniki mesečnih, polletnih in letnih subvencioniranih vozovnic bodo imeli možnost uporabe vozovnic do konca meseca junija, zato se bo višina dobropisa izračunala v mesecu juliju 20020 in bo na kartici na voljo od 1. avgusta 2020 naprej. Upravičenec bo lahko z dobropisom plačal katerokoli enotno vozovnico. Tako je zagotovljeno, da vsak upravičenec do subvencionirane vozovnice dobi ustrezno nadomestilo, ne glede na to, kakšno vozovnico bo uporabljal v novem šolskem oziroma študijskem letu. Dobropis bodo imetniki lahko uporabili do 31. julija 2021.

3. Upravičenci, ki dobroimetja na kartici IJPP ne bodo izkoristili, bodo lahko od 1.11. 2020 na podlagi pisne zahteve prejeli izplačilo sredstev dobroimetja oziroma nakazilo na njihov tekoči račun. Pisna zahteva se skupaj s priloženim originalnim računom vloži na prodajnem mestu, kjer je bila vozovnica kupljena.

Lep pozdrav,

Ekipa subvencij


KOMENTARJI (0)