Do subvencionirane vozovnice v celoti prek spleta

Novica

Ministrstvo za infrastrukturo je v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo in partnerji omogočilo pridobitev subvencionirane vozovnice na popolnoma digitalen način. Oddaji elektronske vloge se je pridružil še elektronski nakup vozovnice.
 
Vloga za izdajo subvencionirane vozovnice je na voljo v elektronski obliki, na spletni stani eUprave.  Za oddajo elektorske vloge vlagatelj potrebuje le e-identiteto, ki jo lahko brezplačno uredi na najbližji Upravni enoti (digitalno potrdilo ali smsPASS). Prednost oddaje elektronske vloge za subvencionirano enotno vozovnico preko portala eUprava je v tem, da po potrditvi oddane vloge vlagatelj v nekaj minutah dobi tudi odločitev o upravičenosti do subvencionirane vozovnice in povezavo na spletni nakup vozovnice.  Spletni nakup opravijo pri izbranem prevozniku. Vozovnica se na kartico naloži ob prvem vstopu na prevozno sredstvo (avtobus ali vlak).
 
Nova storitev bo zaradi časovnega prihranka oziroma poenostavljenega postopka olajšala nakup številnim uporabnikom javnega potniškega prometa s statusom dijaka ali študenta, obenem pa predstavlja nov mejnik na poti do celostne digitalizacije upravnih postopkov v Republiki Sloveniji.


Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)