VPRAŠANJE: Kako lahko tuji študentje oddajo e-vlogo za subvencionirano vozovnico?

Pogosto vprašanje

ODGOVOR: Vsi dijaki in študentje, ki so vpisani v CEUVIZ in eVŠ imajo EMŠO (ga morajo pridobiti pred vpisom). Če gre za osebo, ki še nima EMŠO (tujec), ji zaposleni v šoli preko servisa v CRP lahko takoj kreira EMŠO in osebo vpiše v centralno evidenco. To pravilo velja tudi za osebe, ki se izobražujejo za krajši čas. Oseba pridobi začasni EMŠO, DŠ in status. Na podlagi tega lahko pridobi SLO e-identiteto s katero e-posluje, kar pomeni, da lahko na eUpravi odda vlogo za subvencionirano vozovnico.


KOMENTARJI (0)


KOMENTARJI (0)


Uporaba vozovnice za 10 voženj na mesec

Pogosto vprašanje

Vozovnice za 10 voženj na mesec (mesečna, polletna, letna) zajemajo pakete po 10 voženj, ki jih potnik lahko uporabi v posameznem mesecu. Neizkoriščene vožnje se ne prenašajo v naslednje mesece.

Posamezna vožnja v okviru IJPP subvencionirane vozovnice za 10 voženj na mesec se uporablja na način in pod pogoji uporabe enkratne vozovnice. Ena vožnja velja za celotno potovanje v smeri, ki je zapisana na vozovnici ali v obratni smeri, vključno s prestopanji. Smer potovanja je določena ob prvi validaciji v okviru potovanja.

Potnik z aktivirano vožnjo lahko prestopa na vsa vozna sredstva (avtobuse in vlake), ki vozijo v smeri vožnje v času veljavnosti vozovnice, ki odvisen od razdalje potovanja. Čas veljavnosti vozovnice določa največji dovoljeni čas med aktivacijo vozovnice (prvo validacijo) in zadnjim prestopom (zadnjo validacijo); potnik lahko po zadnji validaciji nadaljuje vožnjo do cilja z istim voznim sredstvom, četudi je čas veljavnosti vozovnice medtem že potekel. Časi veljavnosti vozovnice so navedeni v spodnji tabeli.
  do 30 km  90 min​ do 50 km  120 min​ do 100 km  200 min do 150 km  300 min do 200 km  400 min nad 200 km  500 min​
Razdalja relacije potovanja  Časovna veljavnost vozovnice
Število preostalih voženj vam lahko poda voznik ali sprevodnik, ki preveri informacije o kartici. Pridobite pa jih lahko tudi na stacionarnem prodajnem mestu, kjer se preveri dani podatek.

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij in ekipa IJPP

KOMENTARJI (0)


Vpogled v število porabljenih voženj

Pogosto vprašanje

Vprašanje:
uporabljam vozovnico za 10 voženj, na poti uporabljam tri različne prevoze, kje lahko preverim, ali se pravilno evidentira vozovnica in koliko voženj imam v določenem mesecu še na voljo.

Odgovor:
Število preostalih vozovnic vam lahko poda voznik ali sprevodnik, da preveri informacije o kartici. Pridobite pa jih lahko tudi na stacionarnem prodajnem mestu, kjer se preveri dani podatek.



 

KOMENTARJI (0)


UPORABA VOZNIH SREDSTEV V MEDKRAJEVNEM PROMETU (RELACIJSKI SISTEM) IN V MESTNEM PROMETU (CONSKI SISTEM) S SUBVENCIONIRANO VOZOVNICO IJPP

Pogosto vprašanje

Potnik z veljavno vozovnico v medkrajevnem prometu (relacijska vozovnica IJPP) se lahko vozi z vsemi vozili v medkrajevnem prometu, ki vozijo na relaciji vožnje, t.j. z avtobusi v medkrajevnem prometu in z vlaki.

Potnik z veljavno vozovnico v mestnem prometu (conska subvencionirana vozovnica IJPP) se lahko vozi z vsemi voznimi sredstvi, ki ustavljajo med postajališči znotraj območja veljavnosti mestne vozovnice, t.j z avtobusi mestnega prometa, avtobusi v medkrajevnem prometu in z vlaki.

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)


kako izpolnil vlogo, če želim kombinirati vlak in avtobus

Pogosto vprašanje

Vprašanje: Kako lahko izpolnim vlogo, da bom lahko v njega vključil kombinirano vozovnico  za vlak in avtobus? Trenutno je v spletnih vlogah omogočeno vnesti samo eno medkrajevno relacijo, jaz pa bi želel vnesti dve (vlak, bus)?

Odgovor: Enotna subvencionirana vozovnica IJPP omogoča na izbrani relaciji uporabo vseh voznih sredstev pri različnih prevoznikih vključno s prestopanjem. Torej navedete samo eno medkrajevno relacijo, ki vključeje celotno relacijo od bivališča do lokacije izobraževanja.

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)


Potovanje z vlakom na območje mestnega prometa

Pogosto vprašanje

Vprašanje: Ali za potovanje z vlakom na območju mestnega prometa Ljubljana (npr. Zalog - Šentvid ali Grosuplje - Ljubljana) na vlogi navedem to relacijo kot medkrajevno relacijo?

Odgovor: NE. Za potovanja v območju mestnega prometa se navede samo mestni promet Ljubljana z ustrezno izbiro območja (1, 2, 3). S tako vozovnico IJPP je poleg mestnega prometa omočena uporaba tako vlaka kot medkrajevnih avtobusov na območju mestnega prometa Ljubljana oziroma ustreznih con, ki so zapisane na vozovnici.

Analogno velja tudi za Maribor. Ostali mestni prometu pa trenutno še niso vključeni v sistem IJPP.

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)


Evidentiranje voženj na M10 vozovnici

Pogosto vprašanje

Zanima me, kako se bodo evidentirane vožnje iz študentske karte za 10 voženj,če boš npr. iz Ljubljane potoval v Velenje, vmes boš pa v Žalcu presedel na drug avtobus? Ali ti ne bo pobralo dveh voženj s kartice?

Odgovor:
Več validacij na enem potovanju od začetne do končne postaje pri različnih prevoznikih bo obravnavano kot ena validacija. Dovoljen čas prestopanja na enem potovanju je določen v splošnih pogoji uporabe subvencioniranih vozovnic IJPP v 12. členu (pogoji so objavljeni na tem portalu med gradivi).

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)


Vloge in vozovnice za mestni promete, ki niso vključeni v IJPP

Pogosto vprašanje

Subvencionirane vozovnice za mestni promet Kranj, Koper, Novo mesto, Jesenice in Murska Sobota trenutno še niso vključene v integriran javni potniški promet in jih izdajajo prevozniki, ki izvajajo posamezni mestni promet. 

Ne glede na to, da navedeni mestni prometi niso vključeni v IJPP vlagatelj izpolni samo eno vlogo za vse relacije, ki jih potrebuje za potovanje med bivališčem in izobraževalno ustanovo. Torej vloga je neodvisna ali so posamezne relacije vključene v IJPP ali ne.

Upravičenec lahko vozovnico za mestni promet, ki ni del IJPP kupi samo pri izvajalcu mestnega prometa. Ker so vsi izvajalci mestnega prometa hkrati tudi vključeni v IJPP na segmentu medkrajevnih prevozov, predlagamo, da upravičenec vlogo prinese na prodajno mesto izvajalca mestnega prometa, ki bo sprejel vlogo in izdal vse vozovnice, tako za IJPP relacije kot za mestni promet. Tako bo vlagatelj lahko vse opravil na enem prodajnem mestu, razen v primeru, če ima na vlogi dva mestna prometa, ki nista vključena v IJPP in ju ne izvaja isti prevoznik.  

Za vozovnico za mestni promet bo upravičenec dobil ločeno elektronsko kartico, ki pa ni brezplačna in je njeno plačilo urejeno s cenikom posameznega prevoznika mestnega prometa. 

Lep pozdrav,
Ekipa subvencij

KOMENTARJI (0)


Nakup M10 vozovnice za študente v septembru

Pogosto vprašanje

Vprašanje: Ali študent, ki je v šolskem letu 2013/14 imel vlogo za mesečno vozovnico, potrebuje za nakup vozovnice za 10 voženj na mesec novo vlogo za mesec september?
 
Odgovor: Študenti, ki bodo želeli kupiti v mesecu septembru mesečno vozovnico za 10 voženj (M10), ne potrebujejo nove vloge, v kolikor so v šolskem letu 2013/14 za isto relacijo imeli vlogo za mesečno vozovnico ali vlogo za M10 vozovnico veljavno vsaj do 30.6.2014.

KOMENTARJI (0)


Sprememba vozovnice za 10 voženj v mesečno vozovnico

Pogosto vprašanje

Vprašanje: Ali je možno letno (polletno) vozovnico za deset voženj spremeniti v letno mesečno vozovnico v drugem mesecu veljavnosti?

Odgovor: Zamenjava ni možna, ker gre za različne vrste vozovnic in posledično različne cene. Lahko pa izvedete vračilo vozovnice za 10 voženj na mesec (ker je ne potrebujete), prevoznik vam vrne neizkoriščen del denarja (skladno s pravilnikom). V nadaljevanju pa lahko kupujete mesečne vozovnice, s 1.2.2014 pa lahko kupite polletno voozvnico.

Popolnoma identično velja tudi v primeru zamenjave letne mesečne vozovnice v vozovnico za 10 voženj na mesec.

KOMENTARJI (0)


Nakup mesečne vozovnice za mestni promet ob nakupu letne ali polletne vozovnice za medkrajevni promet

Pogosto vprašanje

Vprašanje: Zanima me, ali je mogoč nakup letne ali polletne vozovnice za medkrajevni promet, medtem ko bi vozovnico za mestni promet kupovala mesečno? Ali pač nakup letne ali polletne vozovnice pomeni tudi obvezen nakup polletne vozovnice za mestni promet?
 
Odgovor: V primeru nakupa letne ali polletne vozovnice za medkrajevni promet, lahko kupujete vozovnico za mestni promet vsak mesec posebej.

KOMENTARJI (0)


KOMENTARJI (0)


Cene direktnih vozovnic v mestnem prometu Jesenice

Pogosto vprašanje

Cena za dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih za direktne mesečne vozovnice za mestni promet na Jesenicah (na vlogi samo mestni promet Jesenice) znaša:

  • za mesečno vozovnico 25,00 EUR,
  • za polletno vozovnico za obdobje 5 mesecev 112,50 EUR, za obdobje 4 mesecev 90,00 EUR,
  • za letno vozovnico za obdobje 10 mesecev 200,00 EUR, za obdobje 9 mesecev 180,00 EUR.
 
V kombinaciji s subvencionirano vozovnico za medkrajevni avtobusni in/ali železniški prevoz potnikov, znaša cena vozovnice, ki jo plača upravičenec:
  • za mesečno vozovnico 15,00 evrov,
  • za polletno vozovnico za obdobje 5 mesecev 75,00 evrov, za obdobje 4 mesecev 60,00 evrov,
  • za letno vozovnico za obdobje 10 mesecev 150,00 evrov, za obdobje 9 mesecev 135,00 evrov.

KOMENTARJI (0)


Cene direktnih vozovnic v mestnem prometu Kranj, Novo mesto in Koper

Pogosto vprašanje

Cena za dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih za direktne mesečne vozovnice za mestni promet v Kranju, Novem mestu in Kopru (na vlogi samo mestni promet) so identične  in sicer znaša:

  • za mesečno vozovnico 5,00 EUR,
  • za polletno vozovnico za obdobje 5 mesecev 25 EUR, za obdobje 4 mesecev 20,00 EUR,
  • za letno vozovnico za obdobje 10 mesecev 45,00 EUR, za obdobje 9 mesecev 40,50 EUR.

Mestne vozovnice za navedena mesta so v kombinaciji z medkrajevnim prometom brezplačne.

KOMENTARJI (0)


Vpis relacije za mestni promet na vlogo

Pogosto vprašanje

Vprašanje: Kako se na vlogi napiši vstopno in izstopno postajo za mestni potniški promet, saj je lahko relacij in s tem tudi postaj tudi več?

Odgovor: Upravičenci, ki vlagajo vlogo za direktno mestno vozovnico, za vstopno postajo obvezno napišejo najbližjo postajo mestnega prometa glede na bivališče, za izstopno postajo pa npr. Ljubljana. Upravičenci, ki mestno vozovnico uporabljajo v kombinaciji z medkrajevno vozovnico lahko uporabijo npr. Ljubljana - Ljubljana.

KOMENTARJI (0)


KOMENTARJI (0)


Postopek nakupa polletnih in letnih kombiniranih vozovnic za mestni promet v Ljubljani

Pogosto vprašanje

Za kombinirane vozovnice (medkrajevna + mestna) bo LPP poleg nakupa mesečnih omogočil tudi nakup letnih in polletnih vozovnic za mestni promet. S tem se upravičencem, ki kupijo letno ali polletno medkrajevno  vozovnico, omogoči, da tudi vozovnico za mestni promet kupijo za celotno obdobje.
 
Če bo upravičenec kupil letno ali polletno medkrajevno vozovnico pri drugem prevozniku in tam plačal tudi mestno vozovnico za isto obdobje, bo lahko naložil letno ali polletno mestno vozovnico na svojo Urbano tudi na urbanomatu. Predpogoj je, da celotno doplačilo izvede pri medkrajevnem prevozniku.  
 
V kolikor ne bo izvedel doplačila pri medkrajevnem prevozniku je potrebno nakup letnih in poletnih vozovnic izvesti na prodajnih mestih LPP (poslovalnica na Slovenski c. 56, na Avtobusni postaji in še pri štirih poslovnih partnerjih, ki so že do sedaj prodajali linijske medkrajevne vozovnice). Doplačilo za polletno in letno vozovnico na urbanomatih ne bo omogočeno.

KOMENTARJI (0)


Cene direktnih vozovnic v mestnem prometu Ljubljana

Pogosto vprašanje

Cene za dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih za direktne mesečne vozovnice za mestni promet v Ljubljani (na vlogi samo mestni promet Ljubljana) se ne spreminjajo glede na preteklo leto:

  • cena za prvo območje je 20,00 €,
  • cena za območji 2 in 3 pa je 25,00 €.
 
LPP ne bo izdajal letnih in polletnih direktnih vozovnic za mestni promet.
 
Vlogo za nakup subvencionirane vozovnice je potrebno oddati na prodajna mesta LPP, kjer se izvede tudi nakup vozovnice za prvi mesec, za vse naslednje mesece pa je nakup mesečnih vozovnic omogočen tudi na Urbanomatih.
 
Pomembna sprememba je, da se sedaj za vse linije znotraj območij mestnega prometa Ljubljana obravnavajo kot mestne linije. To so npr. linije:
  • Polhov Gradec – Ljubljana
  • Dobrova – Ljubljana
  • Smlednik – Ljubljana
  • Želimlje – Ljubljana
  • Rakitna – Ljubljana
V preteklem šolsem letu je bilo za te relacije potrebno oddati kombinirano vlogo z medkrajevno relacijo in z relacijo za mestni promet. Skladno s spremembo se na vlogi sedaj izpolni samo 1 relacija kjer se označi TIP VOZOVNICE: DIREKTNA in VRSTA PREVOZA: MESTNA.
 
V priponki je tudi nova shema območij, ki velja od septembra 2013. Novost je, da je  OBČINA BREZOVICA znova razdeljena na dve območji in sicer BREZOVICA 1 in BREZOVICA 2.
 

KOMENTARJI (0)


Kako podaljšam mesečno vozovnico, če kombiniram prevoznike?

Pogosto vprašanje

Vsak mesec kupujete oziroma podaljšujete mesečne kombinirane vozovnice tako kot prvi mesec nakupa. Pri prvem prevozniku kupite mesečno vozovnico, ta pa vam izda potrdilo o izdani vozovnici. S tem potrdilom dobite še mesečno vozovnico pri drugem prevozniku. Pozor, brez potrdila to ni mogoče. Lahko da boste morali pri drugem prevozniku doplačati razliko v ceni med tarifnima razredoma, v primeru da skupni kilometri celotne prevozni poti obeh prevoznikov presegajo že plačani tarifni razred pri prvem prevozniku.

KOMENTARJI (0)


1-20 od 68 objav