Politika zasebnosti

Zasebnost in varstvo osebnih podatkov na portalu subvencij potniškega prometa

Spoštovanje zasebnosti posameznikov, vključno z varovanjem vaših osebnih podatkov, je za državno upravo bistvenega pomena. Zavezani smo k varovanju podatkov ter zagotavljanju varnosti in zaupnosti. Vabimo vas, da se podrobneje seznanite z informacijami o obdelavi vaših osebnih podatkov.

A. Obisk portala subvencij potniškega prometa

Ob vsakem obisku portala subvencij se v dnevniške datoteke spletnega strežnika, na katerem gostuje portal subvencij in s katerim upravlja Ministrstvo za infrastrukturo, avtomatsko shranjujejo nekateri vaši podatki:

  • IP številka - številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu,
  • obisk spletnih strani,
  • nastavitve brskalnika in informacije o operacijskem sistemu računalnika ali mobilnega aparata,
  • čas obiska.

Tako zbranih podatkov ne povezuje z drugimi podatki.

Namen teh postopkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij, tj. omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Takšna obdelava je nujna za izvajanje spremljanja spletnega prometa.

Podatki se hranijo 30 dni od obiska spletne strani.

B. Prejemanje e-poštnih obvestil o novih objavah

Portal subvecnij potniškega prometa zagotavlja storitev prejemanja e-poštnih obvestil vezanih na subvecnioniran prevoz.

Ministrstvo za infrastrukturo je upravljalec zbirke prejemnikov e-poštnih obvestil o novih objavah. Osebni podatek e-poštni naslov prejemnika obdelujemo izključno za namene obveščanja.

Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitev obveščanja po e-pošti ne odjavite, in sicer tako, da na prejeto elektronskem sporočilu sledi navodilom za odjavo oziroma v nastavitvah uporabniškega profila izberete možnost odjave od prejemanja elektronskih sporočil.

Osebne podatke (naslov elektronske pošte) obdelujemo na podlagi posameznikove privolitve.